Одговори на квизот на Амазон денес, 30 ноември 2022 година - Победа 2500

Дали сте заинтересирани да ги најдете одговорите на квизот на Амазон денес, 30 ноември 2022 година? Да, тогаш дојдовте на вистинското место бидејќи ние сме тука со одговорите на денешниот квиз на Амазон. Победникот на овој натпревар ќе добие парична награда од 2500 ₹ Платен биланс.

Амазон е светски позната мултинационална технолошка компанија која се фокусира на е-трговија, cloud computing, дигитален стриминг и вештачка интелигенција. Тоа е исто така дом на многу натпревари кои нудат различни видови награди.

Амазон квиз е еден од оние натпревари каде на учесниците им се поставуваат прашања поврзани со различни области од животот и тие треба да ги достават одговорите за да бидат дел од среќните извлекувања. Овие натпревари секојдневно се одржуваат во различни земји во светот.

Содржина

Одговори на денешниот Квиз на Амазон

Доколку прашањата поставени од платформата се тешки и не сте сигурни за одговорите, тогаш секогаш сте добредојдени бидејќи секојдневно ќе ви го обезбедиме решението за секој предизвик. Тоа е одлична можност да заработите неверојатни парични награди и други работи без потрошен денар.

Секој ден е достапен нов квиз заедно со парични награди и бесплатни производи што се нудат. Квизот содржи пет прашања со повеќекратен избор и играчите треба да го означат точниот одговор и потоа да го достават. Среќните извлекувања ќе одлучат кој е добитникот.

Учесникот мора да ги испроба сите прашања и потребно е да даде точни одговори на секое прашање бидејќи еден погрешен одговор ќе ве елиминира од натпреварот. Само оние играчи ќе бидат дел од среќните извлекувања кои доставиле точни одговори за сите прашања во квиз.

Одговори на дневниот квиз на Амазон, 30 ноември 2022 година

Q1 – The teaser of which movie was released on Shah Rukh Khan’s 57th birthday?

Одговор 1 - (D) Pathaan

Q2 – 105 year old Shyam saran Negi cast his vote for the 34th time by voting in which state election?

Одговор 2 - (C) Himachal Pradesh

Q3 – Titan introduced what new brand of women’s handbag in November 2022?

Answer 3 — (A) Irth

Q4 – The chinese new year is also known as?

Одговор 4 - (D) Spring Festival

Q5 – Who was the director of the famous Apollo 13 movie?

Одговор 5 - (B) Ron Howard

Редовно посетувајте ја оваа страница за да дознаете повеќе за другите најнови натпревари: 

Одговори на квиз за фрижидери на Амазон LG

Одговори за празничен квиз на Амазон

Одговори на квизот на Amazon Samsung Galaxy M од серијата M

Одговори на квизот на Амазон денес, 29 ноември 2022 година

Q1 – Cochin International Airport halts flight operations twice every year to allow smooth passage for whom?

Одговор 1 - (A) God Padmanabhaswamy

Q2 – Which famous painting by Vermeer was recently attacked by climate activists at The Hague?

Одговор 2 - (C) Girl With a Pearl Earring

Q3 – A Precision Air passenger plane crashed into Lake Victoria in which country?

Одговор 3 - (A) Tanzania

Q4 – Where is this mosque located?

Одговор 4 - (D) Indonesia

Q5 – Which was the first mission to mercury?

Одговор 5 - (B) Mariner 10

Одговор на дневен квиз на Амазон, 28 ноември 2022 година

Q1 – Which company has recalled its CyberQuad ATV for children over safety concerns?

Одговор 1 - (A) Tesla

Q2 – In 2022, the Karnataka government posthumously conferred the ‘Karnataka Ratna’ award on whom?

Одговор 2 - (Б) Египет

Q3 – Which Chinese rocket debris has crashed to Earth over the Indian and Pacific oceans?

Одговор 3 - (B) Long March 5B

Q4 – This restaurant chain is from which country?

Одговор 4 - (Г) Германија

Q5 – What is the design motto of this company?

Одговор 5 - (C) Expect the Unexpected

Клучни моменти на денешниот квиз на Амазон

Име на квизАмазон Дневен квиз време
датум30 Ноември 2022
Временски период на квиз12: 00 AM до 11: 59 PM
Оглас за победници На следниот ден
Амазон Квиз Денешна награда2500 ₹ Платен биланс на Амазон
Квизот е достапен наСајт за апликации и мобилни на Амазон

Како да се игра Амазон квиз Време дневно

Како да се игра Амазон квиз Време дневно

Натпреварот за квиз може да се игра само преку апликацијата Amazon која е достапна и за уредите со Android и iOS. доколку сте заинтересирани да учествувате во овој натпревар, првото нешто што треба да направите е да ја инсталирате апликацијата. После тоа, следете ја чекор-мудрата процедура дадена подолу за да играте и да заработите шанса да освоите некои возбудливи награди.

Чекор 1

Прво, стартувајте ја апликацијата на вашиот конкретен уред.

Чекор 2

Изберете јазик на кој сакате да ја извршите апликацијата.

Чекор 3

Кога ќе продолжите на следната страница, ќе видите три опции 1, Веќе сте клиент? Најавете се, 2, Нов на Amazon.com? Креирај сметка, 3, Skip Sign. За да учествувате на натпреварот, потребно е да се најавите со сметка.

Чекор 4

Ако имате сметка, тогаш треба да го допрете Најави се во спротивно допрете на опцијата Креирај сметка и продолжи.

Чекор 5

Откако ќе го отворите Регистрацијата, пополнете ги празните полиња достапни на екранот означени како име и презиме, број на мобилен или е-пошта и направете лозинка. Имајте предвид дека обезбедувањето активен мобилен број или валидна е-пошта е од суштинско значење.

Чекор 6

Откако ќе ги внесете сите потребни информации, допрете го копчето за продолжување.

Чекор 7

Ако имате Регистрирајте се користејќи бр. на мобилниот телефон, тогаш тој бара од вас да го потврдите, а истото важи и со е-поштата. Системот ќе ви испрати OTP на вашиот телефонски број или е-пошта за да ја потврдите вашата регистрација, внесете го тој OTP и потврдете.

Чекор 8

Откако ќе заврши проверката, на вашиот екран ќе се отвори почетната страница на апликацијата Amazon. Сега скролувајте надолу и пронајдете го банерот за квиз на Амазон, а потоа допрете го.

Чекор 9

Овде ќе добиете 5 прашања и треба да дадете точен одговор за секое да биде дел од ждрепката.

Чекор 10

Конечно, откако ќе одговорите точно на сите пет прашања, сега ги исполнувате условите за извлекувањето што треба да го направат властите.  

Ова е начин да учествувате во овој фасцинантен квиз натпревар и да ја тестирате вашата среќа за да заработите многу возбудливи награди во форма на готовина и производи. Имињата на победниците ќе бидат објавени откако ќе заврши времетраењето на денешниот квиз.

Како да ја инсталирате апликацијата Амазон

Суштинскиот услов за учество на овој натпревар е да ја имате апликацијата Amazon на вашиот мобилен уред. Добрата работа е што е достапна на Play Store на сите мобилни оперативни системи како Android и iOS. Во случај да не знаете како да го инсталирате и преземете на вашиот уред, само повторете ги чекорите дадени во постапката овде.

 1. Стартувајте ја апликацијата Play Store на вашиот паметен телефон. Ако имате проблем со отворањето, допрете ги овие iOS Андроид линкови за преземање за да ја посетите страницата за инсталација
 2. Сега на оваа страница, допрете го копчето Инсталирај за да започнете со преземање
 3. Почекајте неколку минути додека не заврши инсталацијата и тогаш сте подготвени

Вака можете да ја преземете апликацијата Амазон за вашиот конкретен уред и да учествувате во квизот секојдневно. Кога ќе ја отворите апликацијата за прв пат, може да побара од вас да дадете дозвола за користење Локација, Микрофон итн. Дозволете ѝ да ги користи овие функции бидејќи ќе ја оптимизира апликацијата и ќе ги користи нејзините функции во целост.

Амазон квиз Време одговори денес: Објава на победникот

Амазон квиз Време одговара денес Објава на победникот

Добитниците ќе бидат одредени по среќното извлекување, а резултатот ќе биде објавен еден ден по завршувањето на натпреварот. Учесниците ќе можат да го проверат резултатот во делот Среќен победник што е достапен во делот FunZone. Следниве се начините за проверка и известување на натпреварувачите за резултатот од дневниот квиз на Амазон за среќа.

 • Натпреварувачите ќе добијат СМС на пријавениот број за време на пријавувањето
 • Организаторот исто така ќе испрати е-пошта на регистрираната е-пошта сметка на учесникот
 • Учесниците исто така може да ја проверат листата на победници со посета на делот FunZone на апликацијата Amazon, прво да ја отворат апликацијата, да одат во FunZone, сега да ја допрете опцијата Lucky Draw Winners достапна на екранот и да ги изберете деталите за квизот, како што се месецот и натпреварот и на крајот барај со твоето име
 • Ако вашето име се појави на списокот на победници, тогаш вие сте еден од среќните добитници на квиз натпреварот

Дневен квиз на Амазон: Како да ја побарате наградата

Амазон плати паричник

Побарувањето за наградата не е толку комплицирано и главните точки што треба да ги запомните за да ги добиете наградите се дадени подолу.

 • Еднаш внимателно прочитајте ги Условите и правилата
 • Сега допрете на врската дадена во SMS-пораката испратена од организаторот за да ве извести дека сте победиле на натпреварот
 • Победниците мора да ја добијат наградата што се нуди во рок од 7 дена од добивањето на известувањето преку е-пошта или мобилен број
 • Ако сте го освоиле салдото на Амазон за плаќање, тогаш тој ќе се кредитира на вашиот паричник за плаќање на Амазон во рок од неколку дена по објавувањето на победниците

Што е Амазон Дневен квиз

Амазон квиз е едноставно начин за промовирање и ангажирање на јавноста со различни понудени награди. Постојат многу бројни квизови кои треба да ги играат за корисникот речиси во секое време од годината. Понекогаш овие натпревари се спонзорирани од различни компании за да ги промовираат нивните производи достапни на овој гигант за е-трговија. Квизот Amazon Daily е малку поинаков бидејќи може да се игра редовно и среќниот персонал може да освои возбудливи парични награди. Побарувањата редовно се ажурираат откако ќе помине ограничувањето од 24 часа и играчите можат да го играат почнувајќи од 12:00 до 11:59 секој ден.

Предности од играње квиз на Амазон

Овде ќе научите неколку предности од учеството во овој натпревар.

 • Тоа ќе ви помогне да го подобрите вашето општо знаење и играчите да научат нови работи
 • Не се потребни инвестиции за да се игра овој натпревар, единственото нешто што ви треба е апликацијата Amazon која е апсолутно бесплатна
 • Играчите можат да заработат платен биланс на Амазон што може да се користи за купување, плаќање сметки и многу повеќе
 • Можете да освоите производи вредни многу пари бесплатно ако среќата е на ваша страна
 • Прашањата се поврзани со општо знаење и тековни работи. Понекогаш може да видите прашања од загатка, сликовница и математика, кои можат да го зголемат разбирањето на овие специфични полиња.
 • Ќе можете да ја посетувате апликацијата секој пат кога ќе сакате да играте, така што може да ги видите производите што сте сакале да ги купите, но не сте можеле поради нивната недостапност на пазарот

Амазон квиз одговара на денешните Услови и правила на натпреварот

Ова е списокот на условите што учесникот мора да ги исполнува и да ги следи за да може да освои награда.

 • Учесниците треба да бидат индиски државјани кои легално живеат во Индија.
 • Прво мора да се регистрирате и да го потврдите вашиот мобилен број со Amazon India.
 • Во моментот на учество во овој натпревар, мора да имате 18 години или повеќе.
 • Во случај да победите на натпревар, мора да обезбедите доказ за возраста и идентитетот преку правни документи како што се PAN-картичка, лична карта за гласање, возачка дозвола или индиски пасош.
 • Вашето име, сличност, слика, глас и/или изглед, фотографии, видео снимки и слично направени за натпреварот или какви било промоции може да ги користи Amazon со ваша согласност.
 • Сите информации споделени во врска со натпреварот ќе се третираат според известувањето за приватност на Amazon.
 • Компанијата го задржува правото да ги промени условите или да го откаже натпреварот во секое време.

Каде да најдете одговори на дневниот квиз на Амазон

Секогаш можете да се обложувате на нашата веб-страница Официјален квиз да ви дава точни и проверени одговори на секој квиз на дневна основа. Затоа, обележете ја нашата веб-страница и редовно посетувајте ја за да бидете во тек со одговорите на прашањата поставени на конкурсот. Секогаш ќе го обезбедиме најбрзото решение за дневниот квиз на Амазон. Ако сте учесник во дневна база, тогаш гарантираме дека нема да морате да пребарувате одговор на денешниот квиз за Amazon Quiz Daily бидејќи ќе ги објавиме потврдените одговори штом ќе бидат објавени на FunZone.

Не само дневниот квиз, можеби ќе сакате да дојдете до решението за најновите натпревари за квизови, како што се:

Одговори за квиз на Amazon Redmi 11 Prime 5g

Одговори на квизот на Amazon Fire-Boltt Dynamite

Одговори на квизот на Amazon Mivi DuoPods A550

Одговори на квизот за античка историја на Амазон

Одговори на квизот на Amazon Markets of Gujarat

Одговори од квизот за сликовници за Денот на независноста на Амазон

Одговори на квизот на Амазон Лаал Синг

Одговори на мини ТВ квиз на Амазон

Одговори на квизот на Амазон LG Грам

Amazon TRESemme Pro Pure – Спин и добијте одговори на квиз

Одговори на квизот за повици на Amazon boat

Квиз на Amazon Desi Vibes со одговори на Армаан и Амаал

Одговори на квизот за ТВ Амазон Хисенс А6Х

Одговори на квизот на Amazon Fastrack Reflex Play

Одговори на квизот од серијата Amazon Galaxy M13: Освојте нов паметен телефон

Одговори на квизот на Amazon Mi TV 5X серија: Освојте сосема нов Mi TV

Одговори на квизот на Amazon Redmi K50i 5G: Освојте Redmi K50i

Boat Airdopes 121 Pro Quiz Answers освои 5000 ₹

Оставете коментар