Одговори на празничниот квиз на Амазон - Освојте парична награда од 2000 ₹

Ви ги добивме потврдените одговори на празничниот квиз на Амазон кои можат да ви помогнат да освоите парична награда од 20,000 РС. Нов квиз сега е во живо на апликацијата Amazon под Funzone. Можете да бидете дел од овој натпревар одговарајќи на сите прашања поставени во овој квиз. Вклучени се вкупно 5 прашања и мора да одговорите на сите точно за да имате шанса за победничката награда.

Празничниот квиз на Амазон одговара со прашања

П1: Кој е првиот ден од Дивали, посветен на чистење на домовите и купување мали предмети од злато?

Одговор 1 - (Б) Дантерас

П2: Какво масло е традиционално кога се палат светилки во чест на Дивали?

Одговор 2 - (В) Сенф

П3: Во кој месец од хиндускиот календар се одржува Дивали низ поголемиот дел од Индија?

Одговор 3 - (А) Каартик

П4: Кој ден од Дивали ја слави врската помеѓу браќата и сестрите?

Одговор 4 - (Г) Петто

П5: Каде на Земјата се слави Дивали?

Одговор 5 - (Г) Јужна Азија

Редовно посетувајте ја оваа страница за да дознаете повеќе за другите најнови натпревари како што се:

Одговори на квизот на Амазон низ светот

Одговор за вртење и победа на Amazon OPPO F21s Pro Series

Одговори на квизот на Амазон LG Грам

Врвни моменти на празничен квиз натпревар

Име на натпреваротПразничен квиз на Амазон
Времетраење на натпреваротОд 22 октомври 2022 до 31 октомври 2022 година
Организирано одAmazon FunZone
Вкупен број на прашања5
Добитничка награда₹ 20000
Најава за победник 1 ноември 2022 година

Како да играте празничен квиз на Амазон

Како да играте празничен квиз на Амазон
  • Стартувајте ја апликацијата Amazon и одете во делот FunZone
  • Сега скролувајте долу и кликнете на банерот „Празничен квиз“ на амазон
  • Отворете го квизот и испратете го секој одговор точно
  • Еден погрешен одговор ќе ве елиминира од натпреварот
  • Одговорите испратете ги пред да истече времето на натпреварот

Најава за победник

Откако правилно ќе ги поднесете одговорите на празничниот квиз на Амазон, ќе се квалификувате за случаен избор за среќа. Среќната ждрепка ќе одлучи кој ќе ја добие паричната награда. Добитникот ќе биде известен преку неговата регистрирана е-пошта или телефонски број. Учесниците можат да го проверат резултатот и на веб-страницата на Амазон.

Можеби ќе сакате да проверите Одговори на денешниот Квиз на Амазон

Оставете коментар